RSS

Nyheter

 • Sau på beite. Foto: I. M. Lindstrøm.
  TORSDAG 02.07.2015

  Fjellandbruket

  Fjellandbrukssatsinga er inne i sitt andre prosjektår. Den treåringe satsinga omfattar 14 kommunar i Telemark og Buskerud. Totalt er det til fordeling 2 mill. kr i 2015.

  [Les mer]

 • ONSDAG 01.07.2015

  Positiv tendens for omdisponering av dyrka jord

  I Telemark er mange byer og tettsteder omgitt av jordbruksareal av høy kvalitet. Ofte var det nettopp fordi området gav grunnlag for god matproduksjon, at boliger og grender i sin tid ble etablert akkurat her. Når byer og tettsteder vokser, blir det derfor press på omkringliggende jordbruksområder.

  [Les mer]

 • Ulv. Bildet er tatt på Langedrag Naturpark.
  ONSDAG 01.07.2015

  Iverksettelse av fellingstillatelse på ulv

  Fylkesmannen gir fellingstillatelse på én – 1 – ulv i kommunene Tokke, Vinje, Kviteseid, Seljord, Hjartdal, Fyresdal og Nissedal fra onsdag 1. juli kl. 11.00 til onsdag 15. juli kl. 20.00.

  [Les mer]

 • Bynært landbruk. Foto: Anne Aasdalen, Fylkesmannen i Telemark.
  TIRSDAG 30.06.2015

  Fylkesmannen i Telemark med eigen strategi for det bynære og urbane landbruket

  Fylkesmannen i Telemark har i vår utarbeidt ein eigen strategi for bynært og urbant landbruk. Behovet for ein eigen strategi på dette området har oppstått som ein konsekvens av eit aukande tal spørsmål frå landbruksnæringa, samt andre interessegrupper knytte til dette definisjonsområdet.

  [Les mer]

 • Frå røyeoppdrett i Fyresvatn. Foto: Telemarksrøye AS.
  MANDAG 29.06.2015

  Banebrytande røyeoppdrett i merdar i Fyresvatn

  I dag spretter 30 tonn slaktemoden røye rundt i det første godkjente oppdrettsanlegget i ferskvatn i Noreg. Fjellrøye frå Fyresvatn blir oppdretta i Fyresvatn. Dette er lokal fisk der avlsmaterialet er henta frå vill fisk i vatnet. Røya er stimfisk, så den trivst godt i merdane.

  [Les mer]

Følg oss på sosiale media