Smaken av Nord-Norge inntar Oslo

11. og 12. september representerer elleve nordnorske matprodusenter matregionen Nord-Norge på Matstreif i Oslo. Matstreif er Norges største matfestival og produsenter fra hele landet vil sette hverandre i stevne for å vise forbrukerne det store mangfoldet landet kan by på.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.09.2015

Vi er stolte av å reise til Oslo sammen med så mange flotte bedrifter fra Nord-Norge, for å vise frem et stort og imponerende mangfold av det landsdelen har å by på av lokalmatprodukter, sier matkontakt hos Fylkesmannen i Nordland, Ingvill Bang.

Matvarene kommer fra hav, land, vidde og fjell. Satsingen er et unikt samarbeid på tvers av sektorer og mellom de tre fylkene Nordland, Troms og Finnmark. Bedriftene som er plukket ut er i stor grad småbedrifter som både skal representere mangfoldet i Nord-Norge men også enkeltvis kunne øke sitt salg til Oslomarkedet.

- Vi oppfordrer alle til å dele Facebook-siden vår sånn at flest mulig kan få oppleve smaken av Nord-Norge denne helgen.

Dette er mangfoldet du vil møte på stand 72 nederst på Rådhuskaia:

Lyngen reker fra Lyngen har med ferske ishavsreker fra kystnære strøk, Kranes kjøkken fra Sørøya har med fiskemat stekt på bestemors vis, Ostemaker Øverli fra Svanvik har med oster basert på upasteurisert melk fra kyr, Nordlysmat fra Alta har med produkter basert på sankede urter, bær og vekster, Reisa fra Sørkjosen har med siruper basert på sankede bær, Art Nor og Kokt og Klar fra Senja har med gryteferdige produkter basert på grønnsaker fra Nord-Norge, Havgull fra Sommarøy har med tørrfiskchips som både kan brukes til snacks og tapas, Arktisk kje har med forkokte produkter av kvalitets-kje og vafler på geitemelk, Lofoten gårdsysteri fra Lofoten har med oster fra økologisk geitedrift, Lundal Nord fra Salten har med kvalitetsprodukter basert på nordnorsk fe og Hopen fisk fra Lofoten har med sursild og skinke av hvalkjøtt.

Den nordnorske standen ligger vegg i vegg med Sjømattorget på stand 71.

Prosjektet «Nord-Norge til Matstreif 2015»

Prosjektet «Nord-Norge til Matstreif 2015» ønsker å gi nordnorske matprodusenter markedsmuligheter i et nasjonalt marked og vise frem Nord-Norge som matregion. Sammen skal bedriftene være et utstillingsvindu for landsdelen, samtidig som de får en unik anledning til dialog med nye og eksisterende kunder.

Nord-Norge til Matstreif er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fylkeskommunene og Fylkesmennene i de tre nordligste fylkene samt Norges Råfisklag.

Vær med oss:

på facebook og på Instagram: @matfranordnorge #matfranordnorge

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.